Ingredienser:
(6 – 8 port)
Gör så här, rabarberpaj:- 3 st rabarberstjälkar (ca 3 st 30 cm långa stora rabarberstjälkar – ska bilda ett lager hackade rabarber i botten på pajformen)
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker – valfritt!
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
- 4 tsk socker
- 150 g smör eller margarin
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala eventuella grova rabarberstjälkar med en potatisskalare. Strimla eller skiva rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
- Ta fram en ugnsäker form och smörj den med 1 msk smör eller margarin.
- Lägg rabarberbitarna i formen.
- Strö över socker och lite vaniljsocker
- Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
- Täck rabarbern med smuldeg.
- Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar